Spring naar de content

Sarkozy doet een Wildersje

Geert Wilders en zijn PVV willen al een tijd dat zelfs derde-generatie allochtonen het staatsburgerschap ontnomen moet kunnen worden, en deze mensen ‘teruggestuurd’ moeten kunnen worden naar het land van herkomst van hun ouders of grootouders. De Franse president Sarkozy lijkt deze punten van het PVV-programma door de Google-translator gegooid te hebben.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Sarkozy legde in een toespraak bij de inhuldiging van de nieuwe prefect van het departement Isère een direct verband tussen criminaliteit en immigratie. Zo zegt hij onder meer: “Wij hebben te kampen met de gevolgen van vijftig jaar slecht gereguleerde immigratie.” Zijn uitspraken hebben nu al geleid tot een storm van kritiek. Zo stelt de linkse oppositie dat het afpakken van het staatsburgerschap voor het laatst gebeurde tijdens het Vichy-regime, dat heulde met de Duitse bezetter. Onder dat regime werd 15.000 joden het staatsburgerschap ontnomen.

Verdere plannen van Sarkozy, buiten het afpakken van de Franse nationaliteit, behelzen onder andere het weigeren van het recht op medische hulp aan illegalen, en een keiharde aanpak van zigeuners.

Onderwerpen