Cohen heeft het verpest

frank verhoef 4 aug 2010 Politiek

[[image file=”2010-08/bruggenbouwer.png” alt=”Bruggenbouwer?” align=”inline” ]]
Die Job Cohen, was dat geen bruggenbouwer? Nee, kennelijk niet. De PvdA staat nu definitief buitenspel. De kritiek op de PvdA-leider is dan ook fors. Volgens dagblad De Telegraaf zijn partijcoryfeeën door het hele land op z’n zachtst gezegd ontevreden over zijn manier van onderhandelen.

Oud-minister Jan Pronk zegt bijvoorbeeld: “Cohen heeft gegokt dat het niet zou lukken en dat is verkeerd uitgepakt.” Willem Vermeend, ook oud-PvdA-minister, vindt het tijd om er nog eens goed over na te denken: “Als je in de oppositie terechtkomt, moet je je afvragen of je het wel goed gedaan hebt. Is het je eigen schuld? Dat vergt intern beraad.” Intussen wordt er hier en daar al gegrapt over de opvolging van Job Cohen.

Het gaat dus niet zo goed met Job Cohen en de PvdA. Voor Pronk en de Almeerse PvdA-wethouder Adri Duivesteijn reden om nu maar eens écht te kijken naar samenwerking op links. Juist, met de ex-maoïstische SP en met GroenLinks, die weer is voortgekomen uit een fusie met de Communistische Partij Nederland. Als je het zo bekijkt eigenlijk best een slecht idee.

[[ poll uid=214 ]]

Reageer op artikel:
Cohen heeft het verpest
Sluiten