Ongegrond

import de kring 6 aug 2010 Cultuur

Hoe blijf je aandacht genereren zonder column? De ontslagen Nieuwe Revu-columniste Raja Felgata (ze werd vervangen door Carice van Houten) bedacht iets nieuws: ze stapte in april naar de Raad voor de Journalistiek omdat ze zich niet kon vinden in de berichtgeving op www.hpdetijd.nlóver het stopzetten van haar column. Felgata baarde opzien door in haar laatste twee stukken eerst Bijlmer-correspondent Robert Vuijsje te beledigen (“Je bent vrouwonvriendelijk en dik. Maar alle joden zijn vrouwonvriendelijk en meestal dik”) en als afsluiter Nieuwe Revu-hoofdredacteur Frans Lomans als vrouwenhater neer te zetten.

Vier maanden later hebben de oude wijze mannen en vrouwen (onder wie voormalig D66-fractievoorziter en NOS-voorzitter Gerrit-Jan Wolffensperger) hun oordeel klaar. Felgata’s klacht is ongegrond.

Het was overigens een unieke zaak, omdat Felgata ook wilde dat de Raad uitspraak zou doen over een tweet van HP/De Tijd-scribent Bas Paternotte, die Felgata een hart onder de riem wilde steken en haar grappend antisemiet noemde. Ze krijgt nul op het rekest: de Raad acht zich niet bevoegd uitspraken te doen over tweets.

Reageer op artikel:
Ongegrond
Sluiten