Spring naar de content

‘We waren vergeten wederhoor te plegen, het was nog erg vroeg’

Vanochtend blunderde het immer journalistiek verantwoorde Villamedia op gigantische wijze, toen ze met [[popup file=”2010-08/afbeelding_148.png” description=”dit bericht” align=”inline” ]] (inmiddels verwijderd) kwamen. Hierin werd gesuggereerd dat De Telegraaf en het AD de verkeerde foto hadden geplaatst van kindermoordenares Sietske H., en dat de échte Sietske de dame naast haar op de foto was. Niets was echter minder waar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Aanleiding voor het bericht op Villamedia was een collegiale waarschuwing van de Leeuwarder Courant dat er verkeerde foto’s in omloop zijn van Sietske H.

Villamedia ‘vergat’ hierop wederhoor toe te passen. Desgevraagd meldt de betreffende auteur aan De Telegraaf: “Het was nog erg vroeg.” Wees dus gewaarschuwd voor de toekomst: artikelen geplaatst op Villamedia vóór 11 uur ’s ochtends worden niet gecheckt, en kunnen gebaseerd zijn op helemaal niets. De journalisten zijn dan kennelijk nog niet helemaal wakker.

De redactie van de Leeuwarder Courant heeft intussen excuses aangeboden. Villamedia volstaat met dit bericht.

UPDATE, 17.46 uur – De journalistenclub rectificeert nu, maar wel halfbakken. In het van A tot Z volledig foute bericht waarin het verkeerde meisje van babymoord wordt beschuldigd, is slechts ‘[[popup file=”2010-08/afbeelding_149.png” description=”een onzorgvuldigheid” align=”inline” ]]’ geslopen. Vervolgens bieden de grijsaarden alléén excuses aan voor het niet plaatsen van een paar aanhalingstekens.