Spring naar de content

Wilders’ Waanzinnige Vrienden, deel II

SIOA (Stop Islamization of America), de organisatie die Geert Wilders heeft uitgenodigd te komen spreken over de bouw van een moskee cultureel centrum bij op twee blokken van Ground Zero, heeft vreemde kostgangers. John Joseph Jay, de oprichter van deze organisatie, roept ondere andere op tot moord op moslims, en stelt dat het wel eens nodig kan zijn uw eigen kinderen om te brengen. Hoe gek is deze financier van PVV-reisjes naar New York eigenlijk?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Gisteren schreven we al over het boegbeeld van SIOA, Pamela Geller, (trefwoorden: genocides, Obama, crackhoeren, jihad) maar John Jay is zo mogelijk nog net een tikje waanzinniger. Jay, een fervent wapenliefhebber, schreef eerder voor het ultra-rechtse Israel Insider, maar heeft ook een eigen blog. Hierop schrijft hij menslievende dingen als: “[[popup file=”2010-08/gunsammo.png” description=”buy guns” align=”inline” ]]. buy ammo. be jealous of your liberties. and, understand, you are going to have to kill folks, your uncles, your sons and daughters, to preserve those liberties.” 

Nu zou deze opmerking nog genuanceerd kunnen worden met wat fantasie. Maar Jay gaat verder. Zo stelt hij in deze post dat elke moslim, man, vrouw of kind, je beul kan zijn. Er zijn geen onschuldige moslims. En dan het klapstuk: Waarom zouden niet-moslims geen moslims mogen vermoorden als dat andersom ook gebeurt? Het is volgens meneer Jay dus een goed idee om moslims te vermoorden want ‘zij doen het ook.’ En dat is altijd een valide argument. Enkele tips over deze vorm van ‘zelfverdediging’ heeft hij hier op een rijtje gezet.

Zijn strijd is trouwens ingegeven door het feit dat zijn god beter is dan die van de moslims. Want, [[popup file=”2010-08/godzegthet.png” description=”zo zegt hij” align=”inline” ]]: “Het is duidelijk geworden dat Hij de joden als uitverkoren volk beschouwt, hij de christenen gezegend heeft met wetenschap, techniek en militair overwicht.” De moslims echter, zo stelt hij, “kregen vooral de riolen en de woestijnen om in te leven.” Meneer John J. Jay profileert zich dus als een religieus fanaat. Met wapens. Hoe hij hierin dus een haar beter is dan de fundamentalistische moslims waar hij tegen zegt te strijden, is een raadsel.

Kortom, deze meneer is kennelijk nóg fundamentalistischer dan Geller, en Geert Wilders gaat met alle liefde met deze mensen in zee. Of zou hij zich, net als in maart van de actiechristenen van de CAN, ook van deze club gaan distantiëren?

Onderwerpen