Spring naar de content

Kamervragen: Free Bert Brussen

Zoals u wellicht heeft vernomen heeft publicist Bert Brussen gisteren de gang naar het politiebureau moeten maken. Brussen wordt niet alleen verdacht van bedreiging van Geert Wilders, maar nu ook van haatzaaien. En al dat rumoer komt dus door deze post op het weblog van Brussen. De Tweede Kamer begint zich inmiddels te roeren, de VVD en D66 zijn woedend op minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

D66-Kamerlid Boris van der Ham: “Brussen is een journalist die duidelijke een bericht citeerde om zo de waanzin van zo’n bedreiging te tonen. Als dat niet kan, dan zou het Journaal ook de bedreigende videoboodschappen van Osama Bin Laden niet meer mogen uitzenden.” [[popup file=”2010-08/kamervragen_d66.jpg” description=”Hier de vragen” align=”inline” ]]. Ook Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) roept de minister van Justitie ter verantwoording. “[[popup file=”2010-08/kamervragen_vvd.jpg” description=”Bent u het met mij eens” align=”inline” ]] dat het journalisten vrij staat te berichten over het feit dat dit soort bedreigingen aan het adres van politici gewoon op internet te vinden zijn, ook als ze daarbij [[popup file=”2010-08/bedreiging_gw.jpg” description=”de bedreiging citeren?” align=”inline” ]]”

Enfin, het dossier kan voorlopig dus nog niet dicht. De kijktip voor vanavond is EénVandaag, uw medeleven uit u hier (uiteraard met de hashtag #SteunBertBrussen). En bij De Vakbond is de roep om een ‘echte leider’ al hoorbaar.