Spring naar de content

Het fietspad van de toekomst: denk mee!

Ooit bouwden we in Nederland nog zelf onze eigen vliegtuigen en auto’s. Die tijd is voorbij. Gelukkig krijgen we een nieuwe trots: een Nationaal Laboratorium voor Innovatieve Fietspaden. Wie aan de wieg wil staan van dit staaltje hoogstaand vernuft, kan zich nú melden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Mark Traa

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het nieuwe lab bevindt zich in Zuidoost-Brabant, dat zoals we allemaal weten de bijnaam Brainport heeft gekregen omdat het zo’n grote innovatiemotor is in Nederland. Dat weten we dankzij een oproep van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE), dat een stagiair zoekt. Een stagiair die gaat meedenken over het fietspad van de toekomst.

Dat fietspad mag geen fietspad meer heten: het heet ‘Slowlane A2’. “Dit concept,” zo schrijft het SRE, “verbindt de economische toplocaties van Brainport met elkaar via een conflictvrij fietspad van ruim 32 kilometer in een aantrekkelijk setting.” En een deel van die Slowlane wordt ingericht als Nationaal Laboratorium voor Innovatieve Fietspaden. Heus waar. “Het doel is het creëren van een plek waarin ruimte is voor alle innovatieve ideeën als het gaat om fietspaden. Van innovatief asfalt, tot een uniek lichtconcept: alles moet kunnen!”

Er wordt een stagiair gezocht die gaat uitzoeken hoe het fietspad van de toekomst vorm kan krijgen. En of er überhaupt iemand op zit te wachten. En waaraan het moet voldoen. Voor 340 euro bruto per maand gaat de stagiair aan de slag – aanmelden vóór 1 september. Maar waarom zouden we onze jonge bolleboos niet een handje helpen? Gewoon gratis? Uw ideeën voor onze nieuwe nationale trots graag in de comments. Sturen wij ze door naar Eindhoven.

Onderwerpen