Spring naar de content

Bijna niemand komt opdagen bij Geert Wilders’ Ground Zero-toespraak

Naast Geert Wilders worden grote namen verwacht op de geplande Ground Zero-bijeenkomst, waaronder Newt Gingrich en John Bolton. Onze man in Washington D.C. Eelco Bosch van Rosenthal (NOS) belde de lijst even na en wat blijkt? Geert Wilders staat zo’n beetje als enige te spreken op de elfde september.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

De Amerikanen vinden de komst van Wilders overigens geen nieuws, de discussie over het gemeenschapscentrum zélf is dat wel. Zo kwam de stagaire die de Twitter bijhoudt van Park 51 – de nieuwe naam van het voormalige Cordoba Houseeven antisemitisch uit de hoek.

En ook in Nederland is de discussie nog niet uitgewoed getuige het weblog Loorschrijft: “Het is trouwens geen moskee’… Ik zeg: ‘Whaaaaa!!’ En: ‘Kill! Kill!‘ De weldenkendheid is sinds 12 september 2001 en nu volledig verdampt en het zuigende collectieve linkse bewustzijn valt alleen met bovenmenselijke inspanning te vermijden.”

En Geert Wilders? Die lacht ongetwijfeld, ondanks enkele troubles, in zijn knuistje. Want tientallen Nederlandse cameraploegen, krantenverslaggevers en columnisten zullen ongetwijfeld meevliegen naar New York om verslag te doen van zijn toespraak. En gelijk heeft ‘ie, laat de VVD en het CDA maar even zweten, Geert!

Het laatste woord in dezen is aan professioneel ranter Keith Olbermann:

<object width=”410″ height=”345″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/QZpT2Muxoo0?fs=1&amp;hl=nl_NL”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/QZpT2Muxoo0?fs=1&amp;hl=nl_NL” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”345″></embed></object>

Onderwerpen