Spring naar de content

‘Tenenkrommend gênante faux pas van Huizinga’

De Volkskrant met het nieuws over de slecht plannende milieuminister en de slurpende privéjet lag nog niet op de mat of bomenknuffelaar Diederik Samsom (PvdA) heeft er een mening over. In een Frans/Nederlandse tweet schrijft hij: “Tenenkrommend gênante faux pas van Tineke Huizinga. Zo vervliegt weer een brokje vertrouwen in ‘de politiek’.” 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Eerder vanochtend onthulde de Volkskrant dat demissionair minister Huizinga zich vanaf haar vakantieadres in Italië met een privéjet (kosten: 11.800 euro) heeft laten overbrengen naar Den Haag om een vergadering bij te wonen. VROM betaalde de kosten.

Partijgenoot en ChristenUnie-leider André Rouvoet verdedigt de minister: “Het is niet relevant hoe ze is gekomen.”

UPDATE, 9.12 uur – Ook de VVD is wakker. Jeanine Hennis laat weten: “En NL is weer een jetset-minister rijker! Lijnvluchten, treinen + auto’s in overvloed maar privéjet natuurlijk wel zo comfortabel. How sad!”
UPDATE, 18,26 uur – Tineke gaat de 11.800 euro nu uit eigen zak betalen. De Volkskrant becijferde nog even hoe ze duizenden euro’s had kunnen besparen.