Spring naar de content

‘Bouterse heeft knokkelkoorts’

Was er eerder deze week de solozeilster die zeeziek werd, nu is er de president die twee weken na zijn inauguratie al te ziek is om zijn land te leiden. Volgens Dagblad Suriname heeft Desi Bouterse knokkelkoorts.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

De krant beroept zich op betouwbare bronnen – en citeert vervolgens twee alinea’s Wikipedia om de infectieziekte (ook wel dengue) te duiden:

Plotse koorts (tot 41 graden), met zware hoofdpijn, pijn in gewrichten en spieren, en soms een uitslag, die uit helderrode petechiën bestaat en meestal op de onderbenen en de borst begint. Er kan ook een maagdarmontsteking bestaan met misselijkheid, overgeven en/of diarree (met bloed).

In sommige gevallen zijn de symptomen veel milder, en kan de ziekte, als er geen uitslag optreedt, worden miskend als griep of een andere virusinfectie. Patiënten zijn alleen besmettelijk zolang ze nog koorts hebben.

Met andere woorden: Bouta moet voorlopig binnen blijven.

De beëdiging van Martin Misiedjan, de eerste minister met dreadlocks, heeft de president al overgedragen aan zijn vervanger Robert Ameerali. Tot overmaat van ramp wrijft Dagblad Suriname wrijft nog wat zout in Bouta’s infectiewonden: zijn aartsvijand Ronald Venetiaan heet zich in tien jaar presidentschap niet één dag ziek gemeld.

Onderwerpen