Spring naar de content

Catwalk in de PC

Waarin – of waarop – de kinderen van Bekend Nederland nu al de show stelen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Terwijl afgelopen zondag de ene helft van Amsterdam bootjes stond te kijken aan het IJ, was de andere helft te vinden in de Pieter Corneliszoon Hooftstraat, waar de derde editie plaats vond van de Grazia PC Catwalk. De modellen lopen over de volle lengte van de straat (dat wil zeggen: de 350 meter van de PC tussen de Van Baerlestraat en de Hobbemastraat), gadegeslagen door het winkelend publiek dat een van de 1200 stoeltjes had veroverd.

Hoofdredactrice Hilmar Mulder van de organiserende glossy Grazia had gekozen voor de Nederlandse oplossing. “In Parijs jassen ze zo’n show er in twintig minuten doorheen, maar daar werken ze met minimaal tweehonderd modellen.”

In Amsterdam hadden ze er maar twintig, wat tot gevolg had dat er tussen elke minishow een pauze zat die kon oplopen tot een kwartier.

Het publiek vond het allemaal best, en in de uitpuilende vipbox, met hier de verplichte Bastiaan van Schaik, had men trouwens vooral belangstelling voor elkaar. Voor stilist Maik de Boer, slagersdochter Nicolette Kluijver, de (ex-)soapies Liza Sips en Gigi Ravelli (elk naar verluidt met hagelnieuwe verkering) en een belangrijke delegatie van De Gooische Meisjes was het business as usual.

Een deel van de modeshow werd overigens verzorgd door de nieuwe mediadoelgroep: het Bekende Nederlandse Kind. Op foto drie is dat India, dochter van Telegraaf-columniste en RTL Boulevard-gossipmedewerker Fiona Hering.

Maar ook de Bekende Spruitjes van Mariska Hulscher en Paulien Mol waren niet van de catwalk af te meppen, niet in de laatste plaats omdat het publiek er geen genoeg van kon krijgen en onophoudelijk ‘Ach gossie!’ kweelde.

De media hadden hun beste krachten ingezet om alles zo goed mogelijk te verslaan. Foto vier is van de twee allergrootsten uit het vak: Judith Osborn van de lokale tv-zender AT5 en Jort Kelder van Bij ons in de PC. We troffen ze op een incestueus momentje waarin ze elkaar voor de verandering maar eens interviewden. In de vipbox stond intussen een keur van fotografen de oogst van de dag vast te leggen. Edwin Smulders had vooral oog voor Tatjana Simic, voor wie de tijd op raadselachtige wijze stil is blijven staan. Dat geluk heeft presentatrice Beertje van Beers weer wat minder, hier naast fotomodel Tommy Grewer.


Voor wie het te druk was in de vipbox, bleek er volop ruimte in de aanliggende modezaken, die allemaal geopend waren deze middag. Bij Oger pasten we een designspijkerbroek van over de zeshonderd euro van het Italiaanse fenomeen Jacob Cohen.

Toen we het rommelige resultaat monsterden, vroegen we ons in alle oprechtheid af: waar laten Italiaanse klanten in hemelsnaam hun geslachtsdelen? Echte ballenbijtertjes, die broeken van Jacob Cohen.