Spring naar de content

Moet je ‘m hebben?

Al een paar maanden zie je in hippe tenten en ‘creabea’-kantoren mensen ermee spelen: de iPad. Sinds kort is-ie ook in Nederland te koop (vanaf 499 euro).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De meningen over de iPad zijn verdeeld. Grootste bezwaar: als je dan toch een apparaat van Apple hebt waar je alles mee kunt, dan wil je er ook mee kunnen bellen. Maar de iPad is nu juist geen telefoon. Bellen kan alleen via Skype – en dat vind ik persoonlijk geen pretje. Een ander veelgehoord bezwaar is dat je met de iPad niet kunt fotograferen. Dat vind ik gezeur. Het zou toch een potsierlijk gezicht zijn als je een foto probeerde te maken met een apparaat ter grootte van een A4’tje? Ook over het data-abonnement dat nodig is om online te gaan als er geen WiFi in de buurt is, zijn de klachten niet van de lucht; dat is aan de dure kant.

Het zal allemaal wel. Ik heb een middagje gespeeld met de iPad en ik ben er helemaal verliefd op geworden. Het is niet zo’n goede computer als een MacBook Pro en het is dus ook niet zo’n goede telefoon als de iPhone, maar het is gewoon een schitterend hebbeding – ook voor de wat oudere man die zich graag jong voelt. Ik heb het echt niet over een Formule 1-spelletje, waarbij je de iPad als stuur gebruikt. Wél over de mogelijkheid mail en internet te raadplegen en kranten en tijdschriften van all over the world te lezen. Want we blijven wel zakelijk, niet waar?