Speelse doodsbedreiging

import de kring 27 aug 2010 Cultuur

Internetfenomeen Bert Brussen (oud-HP/De Tijd, nu GeenStijl) kreeg afgelopen week de gesel van NRC Handelsblad over zich heen. In liefst vier artikelen stelde de krant dat het een goede zaak is dat het OM onderzoek doet naar het citeren van een tweet op zijn weblog. Brussen wordt verdacht van bedreiging van Geert Wilders en haat zaaien.

Donderdag kwam NRC-redacteur Paul Steenhuis daar nog even overheen. Artiestenmanager Mohamed Ghabri, die de bewuste dreigtweet plaatste, is een ‘Nederlandse Marokkaan’ die mede-initiatiefnemer is van een ‘speelse, op integratie gerichte website’. Een man ‘die de zaken graag in een ironisch daglicht plaatst’.

Steenhuis’ conclusie: Brussen beroept zich op ironie, maar ontzegt Ghabri vervolgens datzelfde recht op ironie. HP/De Tijd achterhaalde echter een dag later dat Ghabri Wilders al éérder heeft bedreigd op Twitter. Eind vorig jaar pende hij in klare taal neer op het microblog “Geert Wilders moet dood! Als het kan twee keer:” Brussen wacht naar eigen zeggen op excuses van Steenhuis.

Reageer op artikel:
Speelse doodsbedreiging
Sluiten