De generatiekloof binnen het CDA

frank verhoef 30 aug 2010 Politiek

[[image file=”2010-08/cda.png” alt=”CDA” align=”inline” ]]
Er tekent zich een steeds duidelijker wordende scheidslijn af tussen de verschillende generaties CDA’ers. De oudere groep christen-democraten (Dries van Agt, Ruud Lubbers) wil principieel niet samenwerken met de PVV (want: rechtsstaat). De jonge CDA’ers daarentegen staan er pragmatischer en positiever tegenover. De jonge garde loopt zich warm.

Het gerommel binnen de partij lijkt vooral voorbehouden te zijn aan voormalige CDA-politici (‘het zijn net kleine kinderen‘). Uiteraard, hier en daar wordt er ook geprotesteerd door lokale bestuurders en vertegenwoordigers, maar het zijn toch vooral de ‘oude olifanten‘ die zich roeren.

In nummer 34 schreef HP/De Tijd een artikel over de nieuwe generatie CDA’ers, de generatie die niet zo negatief  tegenover samenwerking met de PVV staat, en het in sommige gevallen zelfs toejuicht. Zeker, ze hebben zo hun voorwaarden, maar principieel tegen zijn ze niet.

Download het [[download file=”2010-08/cdja_hpdt_34.pdf” icon=”” text=”gehele HP-artikel in PDF-formaat” title=”CDJA” ]] en bekijk ‘m op pc, of via de iBooks-applicatie op je iPhone of iPad.

Reageer op artikel:
De generatiekloof binnen het CDA
Sluiten