Schoffie banger voor collega’s dan voor Vrouwe Justitia

eelko rol 31 aug 2010 Politiek

Herinnert u zich die laffe overvallen in Veenendaal eerder dit jaar nog? Drie mannen van rond de twintig jaar werden aangesproken, beroofd, geslagen, geschopt, gestoken en uitgekleed (letterlijk) achtergelaten. Een van hen werd zelfs halfnaakt op de spoorweg vastgebonden. De zaak deed behoorlijk wat stof opwaaien, maar de (vermoedelijk Marokkaanse) daders zijn nog steeds onbekend en dus voortvluchtig.

Gisteren is er echter een klein sprankeltje hoop ontstaan: een 22-jarig Veenendaals crimineeltje heeft namelijk laten weten op de hoogte te zijn van de identiteit van de daders. Aangezien hij hard op zoek was naar een manier om weer op het rechte pad te komen, wilde hij – mits hij anoniem mag blijven – wel even de snitch uithangen.

Maar daar heeft een wel heel snuggere officier van Justitie een stokje voor gestoken. Gezien het grote belang van het onderzoek naar de straatroven vindt die namelijk dat de identiteit van het 22-jarige schoffie openbaar moet worden gemaakt. Het schoffie moest daarop bij de rechter-commissaris verschijnen, alwaar hij – doodsbang natuurlijk – onder ede vertelde dat hij helemaal niet wist wie de overvallers waren. Ja, en dat is nu eenmaal meineed. Jammer joh, tachtig uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf!

En de overvallers? Die lachen zich nu waarschijnlijk een ongeluk. “Dankuwel, meneer de officier van Justitie!”

Reageer op artikel:
Schoffie banger voor collega’s dan voor Vrouwe Justitia
Sluiten