Spring naar de content

Belgische krant: Nederlandse formatie is al mislukt

MET UPDATE – Prima stukje kwaliteitsjournalistiek en helderziendheid op de site van de Belgische krant De Standaard vandaag. Terwijl half Nederland dinsdagavond urenlang naar de [[popup file=”2010-09/deur.jpg” description=”dichte deur” align=”inline” ]] van de fractiekamer van het CDA heeft zitten kijken om tegen middernacht te horen dat de besprekingen vandaag rond het middaguur doorgaan, is de formatie volgens de dienstdoende journalist al mislukt. Zij heeft dus duidelijk naar een ander programma gekeken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

In het bericht op De Standaard valt onder meer te lezen dat de besprekingen niet zijn gelukt (mirror) en dat de droom van Wilders “aan diggelen” is. Zo lezen we: “De bijeenkomst van gisteravond had dan ook niet alleen de bedoeling om de onenigheden tussen Verhagen en Klink uit te klaren, maar moest de partij weer als één man achter de onderhandelaars brengen. Dat is dus niet gelukt. Blijkbaar was de christen-democratische partij ondertussen zo verzwakt door de interne onenigheden, dat het geen zin had om nog verder te onderhandelen over een mogelijke regering.”

Verder stelt Standaard-redactrice Corry Hancké dat Verhagen een tijdje “naar de koelkast” verhuist. “Hij heeft zich zover gewaagd en zoveel CDA’ers tegen de haren gestreken, dat hij beter even uit de belangstelling blijft.”

In de echte wereld zijn de besprekingen inmiddels gewoon weer begonnen, en is er nog niets besloten door het CDA.

UPDATE, 14.17 uur – Ah, een reactie van De Standaard-auteur Corry Hancké in de mail: “Ik zou niet durven beweren dat mijn artikel een voorbeeld is van kwaliteitsjournalistiek, het is wel een toonbeeld van vooruitziendheid. Dit stuk is gisteravond om elf uur gemaakt omdat het nog zou gepubliceerd kunnen worden als het CDA om half twaalf zou beslissen om de stekker uit de onderhandelingen te trekken. Het artikel is nooit in de krant verschenen. Helaas heeft het computersysteem vorige nacht het artikel online gezet omdat het in mijn pc ‘publiceerklaar’ stond te wachten en het systeem enkele codes herkende. De Standaard heeft ondertussen vele Nederlandse websites gehaald door de computerfout. Het artikel is ondertussen van de website van De Standaard verdwenen.”

Onderwerpen