Spring naar de content

PvdA eist opheldering over onderzoeken De Roy, Bos en Linschoten

De artikelen van HP/De Tijd over het onrechtmatige onderzoek naar Edwin de Roy van Zuydewijn en de onderzoeken naar Wouter Bos en Robin Linschoten hebben redelijk wat losgemaakt. De PvdA eist nu opheldering van de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken (voordeel van dit demissionaire kabinet: Ernst Hirsch Ballin vervult beide functies). PvdA-Kamerlid Attje Kuiken: “Onderzoek door derden naar het privéleven van politici is ongewenst en onrechtmatig.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De PvdA wil dat Hirsch Ballin onderzoek doet naar de recherchebureaus Goderie van Groen, Mariëndijk en Santema. Daarnaast vindt Kuiken het ‘onbevredigend’ dat alleen HP/De Tijd‘s bron Michel Kraay is veroordeeld. “Waarom worden dergelijke onderzoeksbureaus niet harder aangepakt?” 

Enfin, u begrijpt: dit krijgt nog een staartje. De Kamervragen vindt u [[download file=”2010-09/kamervragen.doc” icon=”” text=”hier” title=”” ]].