‘Schinkelshoek kiest voor nieuw baantje’

frank verhoef 1 sep 2010 Politiek

Gisteren in het nieuws: CDA’er en nieuwsbriefschrijver Jan Schinkelshoek verlaat de politiek vanwege de PVV. Zijn bezwaren tegen samenwerking met de PVV zijn te groot, zei hij dinsdag. “Nu wil ik klare wijn schenken.” En dus is hij vertrokken. Maar of hij de waarheid spreekt? Volgens De Telegraaf vertrekt Schinkelshoek vanwege een nieuwe baan en niet vanwege zijn bezwaren tegen de PVV.

Volgens de bronnen van de krant krijgt de politicus vrijdag van de ministerraad te horen of hij de nieuwe directeur van Huis van de Democratie wordt, een educatief centrum over politiek Den Haag. In het radioprogramma Met ‘t Oog op Morgen heeft hij dit juist ontkend. Volgens De Telegraaf wilde Schinkelshoek geen nadere toelichting geven. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

In ander nieuws: de CDA-fractie is er dinsdagavond niet uitgekomen. Vandaag vergaderen ze verder. Mede-onderhandelaar Ab Klink heeft benadrukt dat hij niet uit de fractie stapt. Oftewel: CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen, die wél door wil gaan met de onderhandelingen, heeft nog wat werk te doen vandaag. Het CDA-kader is intussen een beetje boos op Klink.

Reageer op artikel:
‘Schinkelshoek kiest voor nieuw baantje’
Sluiten