Alléén VARA-gezicht

import de kring 3 sep 2010 Cultuur

Opeens exit bij de Volkskrant: Jan Tromp. De journalist die decennialang een van de iconen van het Amsterdamse dagblad was, mag van de nieuwe hoofdredacteur Philippe Remarque geen artikelen meer schrijven. Reden: Tromp presenteert vanaf volgende week het VARA-actualiteitenprogramma Uitgesproken VARA.

Waar zijn voorganger Pieter Broertjes een groot voorstander was van samenwerking met de rode omroep, is Remarque daar juist fel op tegen. “De publieke omroepen moeten zich van de minister scherper profileren. Ik wil geen personele unie met een club die politieke opdrachten dient uit te voeren.”

Boze tongen beweren dat Broertjes heel goed wist dat Remarque Tromp niet wilde laten ‘dubbelen’, maar dit niettemin in zijn laatste werkweek officieel heeft goedgekeurd. Om Tromps pensioen niet in gevaar te brengen (de VARA betaalt nu zijn salaris, maar Tromp is officieel nog steeds in dienst bij de Volkskrant), maar ook om zijn opvolger, die al een paar jaar aan zijn stoelpoten zaagde, een hak te zetten. “Onzin,” stelt Remarque. BG

Reageer op artikel:
Alléén VARA-gezicht
Sluiten