Miljonair’s Most Invited

Jan Zandbergen 3 sep 2010 Cultuur

Waar wordt geturfd wie het meest verschijnt op feesten en partijen.

Officieel heet het The Summer Fair, maar liefhebbers spreken van de Miljonair Fair Light. En dan hebben we het over de jaarlijkse beach-beurs voor de welgestelden in het Noordwijkse Grand Hotel Huis ter Duin. Op de openingsavond werd het nieuwe nummer van Miljonair gepresenteerd met daarin traditioneel de nieuwe jaarlijkse lijst van Miljonair’s Most Invited: de honderd Bekende Nederlanders naar gewicht gerangschikt. De nieuwe nummer één van 2010 is de schilderende partyprinses Ans Markus.

Het echtpaar Jan & Monique des Bouvrie werd door Ans met een champagnefluitlengte verslagen en eindigde op nummer twee. De beide zilveren finalisten lieten zich overigens deze avond niet zien.

Feestelijke nummer drie is ontwerpster Sheila de Vries (zij emigreerde van plaats 46), op de voet gevolgd door beroepsbestuurder Edje Nijpels op vier, op de hielen gezeten door Willem Kool, de Stan Huygens van dienst van De Telegraaf. Daarmee staat per saldo de complete doelgroep van Omroep MAX dit jaar in het zonnetje. Estelle Gullit is het eerste jonkie en staat op plek zes.

Van de toptwintig waren couturier Fans Molenaar (10) aanwezig en uiteraard ook Christine Kroonenberg, nummer twaalf in de lijst van Miljonair en nummer één in de lijst van de inmiddels beroemde Amsterdamse Christines in de onlangs verschenen hoofdstedelijke HP/De Tijd-special. Chris Luken (hier naast een beursbabe wier naam u tegoed houdt) had overigens probleemloos in datzelfde Christines-lijstje gepast, want de hotelbon-miljonair maakt van zijn vrolijke geaardheid bepaald geen geheim. Luken rijgt tegenwoordig het ene na het andere hotel aan zijn inmiddels overdadige parelsnoer, en de banken staan volgens zijn zeggen in de rij om de fondsen te fourneren.


Op nummer 54 van Miljonair staat de pakkenkoning van de P.C. Hooftstraat, Oger Lusink.

Wat kleding betreft was het in Huis ter Duin uiteraard in orde: alle dames waren zonder uitzondering in het lang, al viel het wel op dat de bezoeksters daardoor sterk op elkaar leken. Bij de dames-wc stond een zesling, die pas op het tweede gezicht totaal niet geparenteerd bleek.

Ogers zoon Sander Lusink is pakkenkroonprins in het broekenpaleis en staat een paar treetjes lager dan papa, op plaats 65. Op foto zes staat hij ter linkerzijde van de Miljonair-redactie, met in het midden Malu Kirschbaum en rechts bladbaas Onno Aerden, die sinds kort politieke aspiraties heeft en verwoede gooien doet naar het VVD-pluche. Op datzelfde pluche zetelt op lokaal Goois niveau voormalig Audax-CEO Carel Bikkers, thans hotemetoot bij de Roularta Media Group. Bikkers doet de lezers van HP/De Tijd de hartelijke groeten en gevraagd naar het jongste changement in de Audax-top verklaarde hij opgewekt: “Er is geen betere opvolger voor mij dan Jacques de Leeuw.

De zoon maakt plaats voor de vader.”

Reageer op artikel:
Miljonair’s Most Invited
Sluiten