Spring naar de content

OM verzon aangifte Wilders tegen Bert Brussen

Dat gaat lekker daar bij het Openbaar Ministerie. Want wat blijkt uit een uitstekend verhaal van ochtenblad De Pers? Geert Wilders heeft helemaal geen aangifte gedaan tegen Bert Brussen inzake Brussengate. Het Openbaar Ministerie is dus lekker bezig. Want op woensdag 11 augustus beweerde het [[popup file=”2010-09/pbom.jpg” description=”iets heel erg anders” align=”inline” ]]. Sterker nog, tegen Elsevier zei het OM dat Wilders de website van Brussen had bezocht alvorens aangifte te doen. Nu blijkt dat deze gang van zaken van A tot Z verzonnen is.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Wilders heeft dus alleen aangifte gedaan tegen artiestenmanager tweevoudig Wilders-bedreiger Mohamed Ghabri. Ondertussen leidde de zaak tot veel beroering. NRC Handelsblad startte bijkans een haatcampagne tegen de getroubleerde Brussen, aan de andere kant onstaken de Kamerfracties van de VVD en D66 in woede over de, naar nu dus blijkt, niet bestaande aangifte.

Peter Wierenga van De Pers stelt in zijn artikel dan ook de juiste vraag: “Maar het verhoren van Brussen blijkt nu dus een eigen afweging van het Openbaar Ministerie te zijn geweest. Dat roept de vraag op in hoeverre de magistratuur het internet begrijpt.”

Alleraardigste reactie ook van het OM over hoe de zaak nu verder gaat: “[[popup file=”2010-09/om.jpg” description=”Over vier weken terugbellen” align=”inline” ]].”

Onderwerpen