Borstenliefde is hip

eelko rol 6 sep 2010 Politiek

De nieuwste rage in de VS van A: rubber polsbandjes met de tekst ‘I love boobies’. De kleurrijke hebbedingetjes zijn onderdeel van een campagne in de strijd tegen borstkanker en kosten slechts vier dollar – een te behapstukken bedrag voor armzalige scholieren en de opbrengst is bovendien voor een goed doel. Desondanks schiet ‘de schunnige tekst’ een Californische schoolleiding in het verkeerde keelgat.

De hippe armbandjes zouden immers compleet indruisen tegen de dresscode van de Fresno Unified School District, waar alle items die seksueel suggestieve boodschappen ten strengste verboden zijn. Zodoende pakte de school dertig armbandjes af en verbood het alle leerlingen de armbandjes ooit nog te dragen. 

Een aantal ouders besloot echter dat dit waanzin is en ging in discussie met de schoolleiding, waarop uiteindelijk werd besloten alle rubberbandjes te retourneren en het dragen ervan voortaan toe te staan. “Veel families hebben te maken gehad met borstkanker en sommige studenten hebben aangegeven dat dit nu eenmaal erg belangrijk voor ze is,” aldus een woordvoerster van Fresno Unified. 

[[image file=”2010-09/boobies2.jpg” ]]

Reageer op artikel:
Borstenliefde is hip
Sluiten