Spring naar de content

Mislukt tv-experiment?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Het nadeel van experimenten is dat ze kunnen mislukken. Dat lijkt het geval te zijn bij TV LAB. De experimentele week van de Publieke Omroep heeft weinig ogen bereikt.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Verspreid over twee kanalen waren de afgelopen week rond acht uur nieuwe programma’s te zien als Ja, ik wil… Rutte (139.000 kijkers), de miniserie Advocatenclub (105.000) en Out of the Blue (dinsdag 52.000 kijkers). De erotische show 10 Ways To Turn You On, die het klapstuk van de week moest worden, wist donderdag niet meer dan 273.000 paar ogen te trekken.

Even ter vergelijking: Het antropologische document Oh Oh Cherso op RTL 5 trok op diezelfde donderdagavond zo’n 1 miljoen kijkers. En ook De Leukste Verborgen Camera Grappen van Nederland op SBS6 trok maandag 878.000 mensen, zo’n 700.000 meer dan de zoektocht naar de first lady. Een flop, dus?

Niet als het aan Roek Lips, netcoördinator van Nederland 3 ligt. “Kijkcijfers zijn volstrekt onbelangrijk in dit soort weken. Als je daar op zou gaan letten zou je zo’n week niet eens kunnen programmeren. Het gaat ons om de reacties van kijkers en tot nu toe wordt er enthousiast gereageerd.”

Op de vraag of we programmaformats terug gaan zien wil Lips nog geen antwoord geven. “Ik wil de resultaten eerst delen met de omroepen.”

Onderwerpen