Spring naar de content

WUBBO has landed

Vandaag ligt ie dan eindelijk in de kiosk: WUBBO, de eigen glossy van astronaut, kernfysicus, uitvinder en hoogleraar Wubbo Ockels.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

(Lees verder onder de cover.)

Volgende maand is het 25 jaar geleden dat Ockels ons land op de kaart zette als ruimtevaartnatie. HP/De Tijd viert dat jubileum met de lancering van de 100 pagina’s tellende populair-wetenschappelijke glossy.

De thema’s in WUBBO: ruimtevaart, toekomst, duurzaamheid en Wubbo zelf natuurlijk. Van een reconstructie van Wubbo’s ruimtevlucht in 1985 via tips hoe je goedkoop groen kunt wonen tot een reportage over maanwandelaars (hoe liep het met ze af?). Ook typische glossy onderwerpen als gadgets (Spacespul!) en glamour (Victoria Koblenko meets Wubbo) zijn niet vergeten.

Aan deze eenmalige uitgave van Audax Publishing, onder redactie van HP/De Tijd, werkten tal van bekende Nederlanders mee. Zo geven Youp van ’t Hek, Karla Peijs, Herman Wijffels, Rob Wijnberg, Francine Houben, Paul Witteman en Maarten van Rossem hun visie op de man die behalve astronaut ook kernfysicus, uitvinder en hoogleraar is. Daarnaast staat wetenschapsjournalist Govert Schilling garant voor een kritische noot.

WUBBO ligt vanaf vandaag in de winkels. Het blad bevat eveneens een ontroerende voorpublicatie uit De zeven levens van Wubbo Ockels, geschreven door zijn dochter Gean Ockels. Haar vader heeft vijf levensbedreigende gebeurtenissen doorstaan die zijn werk en manier van leven hebben beïnvloed. In de biografie ondernemen vader en dochter samen een reis langs de plekken waar deze gebeurtenissen plaatsvonden. Het boek verschijnt volgende week bij uitgeverij Bert Bakker.

WUBBO met 2 euro korting in de bus? Dat kan! Klik hier, dan wordt het magazine ook nog eens gratis thuisbezorgd.

Onderwerpen