Spring naar de content

VPRO in paniek wegens hoerenloperbeschuldiging Geert Wilders

MET UPDATE – De VPRO verspreidde gisteren een ranzige trailer van Wilders, The Movie, trok daarna zijn keutel in, zei tegen de Volkskrant dat de beschuldiging wel degelijk waar was, haalde de trailer offline en eiste vervolgens een rectificatie van de Volkskrant. Dit allemaal in een tijdbestek van nog geen drie uur. Snapt u het nog?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

Eerst was er de VPRO-trailer met de beschuldiging (“Ik stond met Geert Wilders in de lift. En die meid was een junk, zeg maar. En die tippelde.”) Na het signalerende artikel op deze website brak de paniek los bij de vrijzinnig protestanten.

(Lees verder onder de trailer.)
<object width=”410″ height=”325″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/fnKnhVW6d3I?fs=1&amp;hl=nl_NL”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/fnKnhVW6d3I?fs=1&amp;hl=nl_NL” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”325″></embed></object>

Op Twitter waren er direct VPRO’ers die meldden dat de tippelhoerenloperij-beschuldiging uit de film was geknipt, dus wat zeurde men nou? 

Een uurtje later verschijnt er een verklaring op de VPRO-site. De trailer is ‘inmiddels aangepast’ (maar waar die aangepaste trailer zich bevindt weet zelfs de Hoofdredacteur Digitaal van de omroep niet). Tevens meldt de VPRO zich te distantiëren van verhalen over Wilders’ seksleven.

De Volkskrant is dan inmiddels ook wakker en belt met filmproducent Pieter van Huystee. Hij, tegen Volkskrant-journalist Robert Buzink”We weten dat het zo is, maar we kunnen het niet hard maken.” Een wonderlijke woordkeuze, maar de boodschap is duidelijk: We Distantiëren Ons Voor De Vorm, Maar Willen Nog Wel Dolgraag De Wereld In Helpen Dat Geert Het Met Heroïnehoeren Doet.  

Om 19.41 uur gisterenavond mailt Pieter van Huystee het volgende bericht naar HP/De Tijd:

Geachte redactie, Robert Buzink,
Wij lezen op Volkskrant.nl dat u de heer Van Huystee, producent van Wilders, the Movie, citeert in verband met beweringen over prostitutiebezoek van de heer Wilders. Uitdrukkelijk willen wij hierbij melden dat u de heer Van Huystee verkeerd citeert. Wij kunnen en willen niet beweren dat de heer Wilders in verband gebracht wordt met prostitutiebezoek.
Wij verzoeken u DIRECT dit bericht van uw site te verwijderen. Tevens verzoeken wij u dit bericht te rectificeren.

PERSBERICHT
Wilders, the Movie

In de trailer van Wilders, the Movie is helaas de suggestie gewekt dat Geert Wilders geassocieerd wordt met prostitutiebezoek. De producent en de VPRO betreuren dit ten zeerste. De trailer zal zo spoedig mogelijk aangepast worden en is in de tussentijd van YouTube verwijderd. Omdat de beweringen niet kunnen worden bevestigd uit meerdere onafhankelijke bronnen, zijn deze beelden derhalve niet in de documentaire opgenomen. De maker en de producent distantiëren zich dan ook van deze bewering. Verder verwijzen wij naar het persbericht van de VPRO met betrekking tot dit onderwerp.

De Volkskrant past vervolgens het bericht aan. Van Huystee spreekt nu nog wel van ‘niet kunnen hard maken’, maar [[popup file=”2010-09/vk-eersteversie_copy1.jpg” description=”‘We weten dat het zo is'” align=”inline” ]] is uit Buzinks stuk verdwenen

Wilders, The Movie is komende zondag om 20.15 uur te zien op Nederland 2.

UPDATE, 13.42 uur – De nieuwe VPRO-trailer. Zoek de 999 verschillen.
<object style=”height: 344px; width: 410px”><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/FzwbD6YSri0?version=3″><param name=”allowFullScreen” value=”true”><param name=”allowScriptAccess” value=”always”><embed src=”http://www.youtube.com/v/FzwbD6YSri0?version=3″ type=”application/x-shockwave-flash” allowfullscreen=”true” allowScriptAccess=”always” width=”410″ height=”344″></object>

Onderwerpen