De buitenlandse vrienden van Wilders

import nieuws 10 sep 2010 Politiek

Een van de oprichters van de organisatie Stop Islamization of America (SIOA) en medeorganisator van de demonstratie tegen de moskee bij Ground Zero. Noemt Geert Wilders een ‘held’ en roept haar fans op geld aan de PVV te doneren. Geller schreef het boek The Post-American Presidency: The Obama Administration’s War on America en baarde opzien door te ontkennen dat er in de jaren negentig Servische concentratiekampen bestonden. Ook beschuldigde ze zwarte Zuid-Afrikanen van ‘genocide’ op hun blanke landgenoten.

Israëlische parlementariër van de ultrarechtse Nationale Unie. Nodigde Wilders uit voor een anti-islamconferentie in Jeruzalem en is mordicus tegen de oprichting van een Palestijnse staat. Eldad gelooft dat al het land ten westen van de Jordaan toebehoort aan het joodse volk. Hij acht het niet mogelijk vrede met de Arabieren te sluiten en vindt dat de Palestijnen naar Jordanië kunnen verhuizen.

Lid van het Hogerhuis namens de UK Independence Party, een eurosceptische splinterpartij. Haalde Wilders naar Groot-Brittannië om zijn film Fitna te vertonen. Pearson wil dat Groot-Brittannië zich terugtrekt uit de Europese Unie. Tijdens de Koude Oorlog verwierf Pearson bekendheid als criticus van de Sovjet-Unie en steunpilaar van bekende dissidenten als Aleksandr Solzhenitsyn.

Italiaans europarlementariër van de rechtse partij Lega Nord. Reikte Wilders in Rome de Oriana Fallaci Free Speech Award uit en heeft een verleden vol incidenten. Zo werd hij op 11 september 2007 door de Belgische politie gearresteerd bij een demonstratie tegen de ‘islamisering’ van Europa. In 2005 werd Borghezio schuldig bevonden aan het in brand steken van de bezettingen van een groep illegalen. Hij kreeg een celstraf van 26 maanden.

Leider van de Deense Volkspartij, een rechts-conservatieve partij die al sinds 2001 gedoogsteun geeft aan een centrum-rechts minderheidskabinet en sindsdien elke keer verkiezingswinst boekte. Wilders heeft Denemarken verschillende keren bezocht en Kjaersgaard daar ontmoet. De twee politici lijken veel op elkaar, hoewel Kjaersgaard minder ver gaat in haar kritiek op de islam.

Reageer op artikel:
De buitenlandse vrienden van Wilders
Sluiten