Spring naar de content

Complotdenkers opgelet: Joran is een bliksemafleider!

Waarom is Joran van der Sloot zo vaak in het nieuws? Waarom horen we zo veel over de kabinetsformatie? Dat is alleen maar omdat de media het echte nieuws willen wegdrukken. Toch?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Mark Traa

Bij Niburu, de moeder aller Nederlandse complotwebsites, hebben ze sowieso een broertje dood aan de mainstream media: de pers die maar zo zelden bericht over alle samenzweringen die de wereld regeren. Dat is geen wonder, want die pers maakt natuurlijk gewoon deel uit van de enorme conglomeraten die achter de schermen bepalen wat er gebeurt. Ze willen het gewoon allemaal niet zien, die journalisten.

Een voorbeeld van de Niburu-denktrant: “Het begint vele alerte mensen nu toch wel steeds vaker op te vallen dat elke keer wanneer er iets belangrijks gebeurt in de wereld, Joran van der Sloot als joker wordt ingezet in het spel van de media. Joran blijkt de perfecte afleidingsmanoeuvre voor bewustmakend nieuws.”

Juist ja. Gelukkig wordt er ook een voorbeeld geleverd. “Neem de olieramp in de Noordzee of het verdwijnen van de olie in de Golf van Mexico. Op het moment dat dit nieuws via alternatieve websites bekend wordt gemaakt, komt Joran in Nederland in het landelijke nieuws. Joran haalt opnieuw de koppen van de bladen met ‘nog niet eerder vertoond beeldmateriaal’.

Zo gaat dat dus. Niburu verzucht: “Wanneer men op zoek gaat naar de datering van het nieuws, dan blijkt dat het meeste nieuws maanden oud is en blijkbaar wordt gebruikt als opvulling. Hoelang worden media blackouts nog gecamoufleerd met ellenlange eindeloze kabinetsformaties, wel of geen eigen regeerakkoord, ongefundeerde uitspraken van zogezegd de slimste man ter wereld Stephen Hawking, of een jongeman die op miraculeuze wijze elk rechtssysteem weet te ontduiken en een wereldwijd netwerk in vrouwenhandel lijkt te hebben opgebouwd.”

Daarom horen we dus zo veel over die totaal onbelangrijke kabinetsformatie: de berichten zijn slechts bedoeld om veel gewichtiger informatie af te dekken. De achterban van Niburu weet dat natuurlijk allang. Forumbezoeker GeelKristalSter wil er op wijzen “dat de media de plaatsgevonden feiten door de wasmand haalt op een moment waarmee ze denken de aandacht te ontrekken van de echte werkelijke problemen waarin de media geen moeite doet objectieve ontkrachting te bewerkstelligen en wederom mensen weer eens bij de neus willen nemen.”

Onderwerpen