Uitgelekte strategie van de PvdA: ‘Als het maar bij Job past’

Bas Paternotte 10 sep 2010 Politiek

[[image file=”2010-09/afbeelding_187.png” align=”inline” ]]
Goed bezig, die PvdA. Not! Vandaag lekte in De Telegraaf de oppositiestrategie uit van de sociaal-democraten. En dat is natuurlijk nooit slim.

De partij gaat ervan uit dat een VVD-PVV-CDA constellatie er daadwerkelijk komt en is op oorlogspad. D66 en GroenLinks zijn [[popup file=”2010-09/linkseclub.jpg” description=”links-liberale clubs en de SP is een dogmatische socialistische partij” align=”inline” ]]. En dat nieuwe kabinet noemen we gewoon “[[popup file=”2010-09/afwijzen.jpg” description=”Wilders I” align=”inline” ]]”. Makkers, staakt u wild geraas, de PvdA is aan zet! “Slechts in die situaties waarin zich een serieuze kans voordoet de stabiliteit van de coalitie te ondermijnen, kan die opportuniteit voorrang krijgen boven consistent, geloofwaardig optreden.”

PvdA-strateeg Diederik Samsom bevestigt de authenticiteit van het artikel, maar: “Het is één van de scenario’s. De bedoeling is dat de sociaal-democraten grote groepen in de samenleving gaan mobiliseren. “Oppositie voeren we daarom niet in een Haags isolement, maar in nauwe samenwerking met de sociale beweging, de milieubeweging, ouderen en jongerenorganisaties etc.” Dat had de PvdA misschien eerder moeten doen, vóór 9 juni bijvoorbeeld.

Enfin, we gaan het zien. [[popup file=”2010-09/jobjob.jpg” description=”Als het maar bij Job past” align=”inline” ]]. Het document leest u hier en hier. (PDF)

[[ poll uid=244 ]]

Reageer op artikel:
Uitgelekte strategie van de PvdA: ‘Als het maar bij Job past’
Sluiten