Spring naar de content

Uitgelekte strategie van de PvdA: ‘Als het maar bij Job past’

Goed bezig, die PvdA. Not! Vandaag lekte in De Telegraaf de oppositiestrategie uit van de sociaal-democraten. En dat is natuurlijk nooit slim.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De partij gaat ervan uit dat een VVD-PVV-CDA constellatie er daadwerkelijk komt en is op oorlogspad. D66 en GroenLinks zijn [[popup file=”2010-09/linkseclub.jpg” description=”links-liberale clubs en de SP is een dogmatische socialistische partij” align=”inline” ]]. En dat nieuwe kabinet noemen we gewoon “[[popup file=”2010-09/afwijzen.jpg” description=”Wilders I” align=”inline” ]]”. Makkers, staakt u wild geraas, de PvdA is aan zet! “Slechts in die situaties waarin zich een serieuze kans voordoet de stabiliteit van de coalitie te ondermijnen, kan die opportuniteit voorrang krijgen boven consistent, geloofwaardig optreden.”

PvdA-strateeg Diederik Samsom bevestigt de authenticiteit van het artikel, maar: “Het is één van de scenario’s. De bedoeling is dat de sociaal-democraten grote groepen in de samenleving gaan mobiliseren. “Oppositie voeren we daarom niet in een Haags isolement, maar in nauwe samenwerking met de sociale beweging, de milieubeweging, ouderen en jongerenorganisaties etc.” Dat had de PvdA misschien eerder moeten doen, vóór 9 juni bijvoorbeeld.

Enfin, we gaan het zien. [[popup file=”2010-09/jobjob.jpg” description=”Als het maar bij Job past” align=”inline” ]]. Het document leest u hier en hier. (PDF)