Wat bieden games?

import achtergrond 10 sep 2010 Politiek

1. Leiderschapskwaliteiten – Zie het verhaal van Stephen Gillet, die in World of Warcraft leerde een groep goed aan te sturen.

2. Gezondheid – Games vergen steeds meer beweging van de speler. De Nintendo Wii wordt al ingezet in de zorg.

3. Oog-handcoördinatie – Onderzoek wees uit dat gamende chirurgen beter zijn in operaties via kleine lichaamsopeningen dan hun niet-spelende collega’s.

4. Reactiesnelheid – Met name race- en vechtgames blijken het reactievermogen te verbeteren.

5. Probleemoplossend vermogen – Games bieden steeds uitdagingen die moeilijk, maar voor de speler niet onmogelijk zijn. Die blijft daardoor zoeken naar oplossingen en neemt die instelling mee naar zijn echte leven.

6. Sociale contacten – Een netwerk als Xbox Live brengt onbekenden bij elkaar in een spel, waarbij praten en chatten ook mogelijk is. Dat heeft al veel relaties opgeleverd.

7. Ontspanning – Vooral vrouwen blijken actief in kleine online games, die ze vijf tot vijftien minuten per keer spelen. Deze games blijken voor instant ontspanning te zorgen.

8. Plezier – Hoort natuurlijk eigenlijk boven aan dit rijtje. Games zijn zo divers geworden dat er vrijwel niemand meer is die niet ergens plezier in zou kunnen hebben.

9. Economische voordelen – In tijden van economische crisis is de detailhandel maar wat blij met de onveranderd grote vraag naar games in het cadeauseizoen.

10. Oplossingen voor wereldwijde problemen – Volgens Jane McGonigal zullen het gamers zijn die met oplossingen komen voor de schaarste aan fossiele brandstoffen, de honger en de opwarming van de aarde.

Reageer op artikel:
Wat bieden games?
Sluiten