Spring naar de content

HP/De Tijd bestaat 20 jaar en kijkt terug en vooruit

Links, rechts, cool, conservatief, burgerlijk en hondsbrutaal – HP/De Tijd is de afgelopen twintig jaar van alles geweest, behalve saai. Dat vieren we met een uniek dubbeldik jubileumnummer dat morgen verschijnt.? HP/De Tijd grijpt zijn twintigste verjaardag aan om terug te blikken op het leven sinds 1990. Maar ook om vooruit te kijken naar 2030. Dat doen we met een jubileumnummer in back-to-back formaat, feitelijk bestaand uit twéé nummers, met elk een eigen cover.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

September 1990: het eerste nummer van HP/DeTijd verschijnt met Hans van Mierlo en Frits Bolkestein op de cover. Hoe dachten we in die tijd over integratie, milieu, internet en geld? Hoe kon de botte lul de prototypische man van de jaren nul worden? Waarom werden we, behalve welvarender, steeds banger, nationalistischer en preutser? Wat waren de meest boze en opmerkelijke ingezonden brieven? En de – gelukkig spaarzame – flaters die we in die twintig jaar ook sloegen. Plus het eerlijke en meeslepende verhaal van redacteur van het eerste uur Matt Dings, die terugkijkt op de turbulente geschiedenis van dit ‘rare blad’.

En 2030?
Een zelfgenezend hart voor iedereen. GI Robot voert onze oorlogen. Nederland is een onthaast rollatorland. Toerisme is nog veel massaler. De laatste vleeseter doet het licht uit. Om de liberale islam maakt niemand zich meer druk. Vrouwen hebben definitief de macht gegrepen. En hoe zien Willem-Alexander, Geert Wilders, Femke Halsema en Carice van Houten er dan uit?

Onderwerpen