Spring naar de content

De paus kent de geschiedenis slecht

Paus Benedictus XVI deed bij zijn bezoek aan Groot-Brittannië een aantal opmerkelijke uitspraken. Niet alleen stelde hij dat het uitsluiten van God en godsdienst tot vreselijke dingen leidt, maar hij maakte in één adem atheïsten uit voor nazi’s door deze als hét voorbeeld van atheisme te noemen. De paus kent dus duidelijk zijn geschiedenis niet zo goed.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Niet alleen was Adolf Hitler geen atheïst, zoals terug te lezen is in Mein Kampf, waar tussen talloze andere referenties aan God, onder andere het volgende staat: “Daarom is het mijn overtuiging, dat ik werk in de geest van de almachtige Schepper: want door mij te verweren tegen de Jood strijd ik voor het werk van de Heer.” (pag.76) Een tekst die met de beste wil van de wereld niet atheïstisch te noemen is natuurlijk.

Ook lijkt de paus niet op de hoogte van de Gott Mit Uns-tekst op de [[popup file=”2010-09/gott_mit_uns.jpg” description=”riemkoppels van de nazi’s” align=”inline” ]], of van het [[popup file=”2010-09/nazi.jpg” description=”zegenen” align=”inline” ]] van de nazitroepen.

De paus deed zijn uitspraken om te waarschuwen tegen ‘gevaarlijk secularisme’ dat opgedrongen zou worden aan de maatschappij. In het Verenigd Koninkrijk is nu een felle discussie losgebarsten, waarbij gewezen wordt op het feit dat het Vaticaan zelf ook niet vies is van indoctrinatie, het ondermijnen van de rechten van vrouwen en homoseksuelen. Ook wijst men op de duizenden doden in Afrika, door het standpunt van de rooms-katholieke kerk over condooms.