Kleine mensen: PvdA-fractievoorzitter Frank de Wolf

Bas Paternotte 17 sep 2010 Politiek

U zag haar al even in de Buzz top-3 voorbijkomen: Geke van Velzen. PvdA-raadslid in Amsterdam dat de term Bruin 1 bezigde in de raadsvergadering gisterenavond. En nu is ze de lul. Want vrijheid van meningsuiting (Pim! Theo!) is een groot goed maar we moeten het wel netjes houden. Nu kunt u denken van de uitspraak van Van Velzen wat u wilt, de reactie van haar fractievoorzitter Frank de Wolf is veel treuriger. “Het spijt Geke van Velzen dat zo de indruk gewekt is van een extreem rechtse coalitie. Dat heeft zij niet bedoeld.”

Dude, chill! Of je bent als partij voor de voorgenomen constellatie van VVD, PVV en CDA of je bent tegen. Maar ga nou niet je fractielid in het openbaar affakkelen omdat ze een term bezigt die iedereen al maanden kent.  En was de PvdA sowieso niet al van plan om dat kabinet te laten vallen wanneer mogelijk? Klein mannetje die Frank de Wolf. Bah.

Het is overigens onjuist te denken dat Volkskrant-scribent Bert Wagendorp de term Bruin 1 introduceerde. Dat was namelijk opinieweblog Retecool. Op maandag 22 februari om precies te zijn.

Reageer op artikel:
Kleine mensen: PvdA-fractievoorzitter Frank de Wolf
Sluiten