Spring naar de content

Vrouw van Wilders-adviseur is nóg homofober dan haar man

Het AD ontmaskerde de nieuwe PVV-adviseur en erkend moslimhater Paul Belien vanochtend als homofoob. Gelijke rechten voor homoseksuelen zijn volgens de Vlaming ‘symptomen van de dood’ van het liberalisme. (Lees zijn column uit 2005 met de fijnzinnige titel ‘Liberalisme lijkt op fascisme‘ er maar op na.) Beliens vrouw, Vlaams Belang-Kamerlid Alexandra Colen, is zo mogelijk nóg intoleranter jegens homoseksuelen. Zo was ze de enige die tegen de instelling van de jaarlijkse Nationale Dag ter Bestrijding van Homofobie stemde en schrikt ze er niet voor terug homo’s met nazi’s te vergelijken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Op haar website maakte Colen zich afgelopen mei druk over de Vlaamse Gay Pride Parade. Je reinste propaganda, vond de volksvertegenwoordiger. Dat deden de nazi’s ook – en dus vond ze het verdedigbaar de vlag met swastika naast de regenboogvlag te plaatsen. Ook hengelde ze zelf naar de Vlaamse Homofobieprijs.

Reden voor haar gedrag, zo schrijft Colen: “Ik stem nooit tegen mijn geweten. Per slot van rekening heb ik er maar één. En bijgevolg is het niet te koop.”

Eerder dit jaar werd de première van Geert-docu Islam Rising afgeblazen omdat de voorzitter van geldschieter CAN een flagrante homohater bleek te zijn.

Onderwerpen