Spring naar de content

Vrolijke barbecue in Panzano

Elke woensdag op deze site: een filmpje van onze culinair recensent Ronald Hoeben. Dit keer ?een hele bijzondere barbecue.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

<embed width="410" height="361" quality="high" bgcolor="#000000" name="main" id="main" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" src="http://www.foodtube.nl/player/vPlayer.swf?f=http://www.foodtube.nl/player/vConfig.php?vkey=8f1206823815f6610286" type="application/x-shockwave-flash" />

Boven de slagerij van Dario Cecchini in het Toscaanse gehuchtje Panzano (zo’n 700 inwoners) staat in de Officina della bistecca een lange tafel voor zo’n veertig gasten. Het menu – waarvan gewaarschuwd wordt dat het niet voor lieden van middelmatige eetlust geschikt is – kost vijftig euro all-in en voorziet in een serie gebarbecuede verrukkingen van het vlees van de Chianina-koe, met als hoogtepunt de bistecca Fiorentina die door Cecchini met veel gevoel voor theater wordt gepresenteerd.

Het is onmogelijk om aan de lange tafel een slecht humeur te krijgen of te behouden, het van lasbrillen en hard hats voorziene personeel houdt de stemming er nadrukkelijk in en er staat voldoende Chianti op tafel om elk chagrijn te verdrijven. Cecchini is niet alleen verreweg de beroemdste inwoner van Panzano, hij is in de hele streek befaamd en in de hele wereld bekend als de Toscaanse slager waar Bill Buford in de leer ging en daar in zijn hilarische boek Hitte (Heat) over schreef.

Onderwerpen