Krijgen we echt de natste winter sinds járen?

Suna Floret 22 sep 2010 Politiek

Meteovista voorspelt dat er bovengemiddeld veel neerslag gaat vallen komende winter. Op zich niet zo bijzonder voor Nederland, maar Meteovista geeft aan dat de La Niña (een ophoping van warm water in het westelijke deel van de Grote Oceaan) dit jaar zeer sterk is en dus voor veel neerslag gaat zorgen. Moeten we alvast emmers gaan klaar zetten en onze kelders gaan leeghalen? Filmster/weerman Piet Paulusma heeft geen onderzoeken nodig en is niet zo onder de indruk van La Niña. “Volgens mij gaat het allemaal wel meevallen.”

Bent u het eens met het onderzoek?
“Nee, daar ben ik het niet volledig mee eens. Het wordt vast een natte herfst, maar of de reden volledig toe te schrijven is aan La Niña, dat betwijfel ik.”

Wat is volgens u dan de reden?
“La Niña heeft er vast mee te maken, maar ook de algehele luchtdrukverdeling en de opwarming van de aarde hebben er mee te maken.”

Dus we hoeven onze kelders niet leeg te halen?
“Er is in de voorgaande jaren ook al een paar keer gezegd dat La Niña en El Niño er voor zouden zorgen dat er veel neerslag zou gaan vallen en achteraf bleek de invloed veel minder. Volgens mij gaat het allemaal wel meevallen. Ik moet het allemaal nog zien.”

Reageer op artikel:
Krijgen we echt de natste winter sinds járen?
Sluiten