Spring naar de content

‘Tanja Nijmeijer overleden bij aanval’

’s Werelds beroemdste guerrillera, de Denekampse Tanja Nijmeijer, is mogelijk omgekomen bij een aanval. Dat meldt het Colombiaanse Semana.com.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Bij een bomaanslag van de Colombiaanse regeringstroepen zijn twintig FARC-strijders omgekomen, aldus het blad, waaronder ook commandant Jorge Briceño Suarez.

De commandant, bijgenaamd Mono Jojoy, was de tweede man van de FARC. Er stond een prijs van 1 miljard pesos (310.000 euro) op zijn hoofd.

De dood van Nijmeijer is nog niet officieel bevestigd.

Afgelopen mei werd de documentaire Dichter Bij Tanja uitgezonden op Nederland 2.

<object width=”410″ height=”385″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/RCvdgFdRwN8?fs=1&amp;hl=nl_NL”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/RCvdgFdRwN8?fs=1&amp;hl=nl_NL” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”385″></embed></object>