Spring naar de content

Wim van de Camp: Opa en oma horen thuis te zitten

U ziet het: majesteitsschenner Wim van de Camp (CDA) heeft een idyllisch beeld van ons land. Opa’s en oma’s zijn in zijn wereld altijd thuis. Ook zijn grootouders blijkbaar altijd krasse oude besjes die best op uw kinderen kunnen passen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Volgens Van de Camp ziet het er als volgt uit: opa gaat op zondag vissen en stoft af en toe zijn postzegelalbum af, en oma kookt, strijkt en lapt op zaterdagmiddag de ramen, maar meer ook niet. Deze mensen hebben de rest van de week dus niets te doen, en kunnen best die ‘superelitaire‘ kinderopvang vervangen.

Wat Van de Camp zich even niet realiseert is dat opa’s en oma’s deze grootouderstatus meestal bereiken als ze net in de 50 zijn. Deze mensen moeten dan nog werken tot hun 67ste. Hoe Van de Camp voor zich ziet hoe grootouders hun baan gaan combineren met oppas spelen is niet bekend. Wellicht weet hij een constructie te verzinnen waar de kleinkinderen dan naar een soort opvang kunnen, terwijl de grootouders werken. Of wil hij de pensioensgerechtigde leeftijd verlagen naar pak ‘m beet 55 jaar?

Onderwerpen