Spring naar de content

Tiener randt walvis aan

Het Australische milieuministerie onderzoekt een foto waarop een Australische tiener een walvis lastigvalt. Het kiekje laat zien hoe een tiener bij Middleton Beach in West-Australië op de rug van een mogelijk achttien meter lange walvis klimt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Karen Geurtsen

Ondanks dat de afmetingen van de betrokkenen niet helemaal gelijkwaardig zijn, en de tiener met zijn paar tientallen kilo’s tegenover zo’n tachtig ton walvis waarschijnlijk weinig kwaad kan uithalen, riskeert de puber een boete van tienduizend dollar.

Het is namelijk niet alleen roekeloos, maar volgens de Wild Life Conservation Act ook nog eens streng verboden om als zwemmer binnen dertig meter van een walvis te komen. Overigens beschermt deze Wild Life Conservation Act heel nationalistisch alleen inheemse diersoorten. Hoe de Australiër buitenlandse dieren behandelt, mag hij dus geheel zelf weten.

Nog een extra waarschuwing: zelfs als de walvis dood is, benader hem niet. Dan loop je namelijk niet alleen kans om als shark bait te eindigen, ook hier kan over een tijdje een boete op volgen. Strenge jongens, hoor… die Australiërs.

Onderwerpen