Spring naar de content

Modern aan de tapas in Madrid

Elke week op deze site: een filmpje van onze culinair recensent Ronald Hoeben. Dit keer gaan we naar Estado Puro, een tapasbar in Madrid.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

<embed width=”410″ height=”361″ quality=”high” bgcolor=”#000000″ name=”main” id=”main” allowfullscreen=”true” allowscriptaccess=”always” src=”http://www.foodtube.nl/player/vPlayer.swf?f=http://www.foodtube.nl/player/vConfig.php?vkey=bdcad8e7300e202e7caa” type=”application/x-shockwave-flash” />

In tegenstelling tot het NH-hotel waarvan de bar deel uitmaakt, hoort Estado Puro niet bij een keten. De aankleding is verfrissend: nu eens geen houten bar vol hapjes, al dan niet in een koeling, maar een vrolijke hal waarvan het plafond is opgetrokken uit kingsize klassieke Spaanse haarkammen, de tiara-achtige accessoires die flamencodanseressen vaak dragen. Tegen de achtermuur van de zaak is zo’n ding grappig vervat in een oude reclamefoto voor bier.

Estado Puro laat zich voorstaan op moderne tapas, zoals een compositie van tortilla of drie microhamburgers op een leisteentje. Van varkenspootjes (manitas de cerdo) is een heerlijke tapa gemaakt waarin ook slingers van sepia zijn gebruikt. Een andere tapa bestaat uit een gietijzeren miniatuurpannetje met soep van linzen en ganzenlever. Een uitgebreide wijnkaart voorziet in bijpassende wijnen voor €2,50 per (fors) glas.

Onderwerpen