Feministen zijn op

import de kring 1 okt 2010 Cultuur

Vorige week kreeg mannenpakkenmaker Suitsupply eindelijk waar het al weken op hoopte: een boze feminist. Adinda Veltrop van het feministische tijdschrift LOVER maakte zich op de forumpagina van de Volkskrant druk over de Shameless-campagne, waarin een blond model in verschillende staten van ontkleding ongeïnteresseerd doet naast een strak in het pak gestoken man.

De man op de foto’s maakt misbruik van zijn positie, volgens Veltrop. En: “Je ziet weliswaar een vrouwelijk lichaam, maar ze wordt niet als vrouw behandeld.” Het model in kwestie, playmate Chantal Hanse, is het hier in het geheel niet mee eens: “Mijn houding is niet star, ik ben in charge!”

Prima onderwerp voor Pauw & Witteman, dacht de redactie. Het Playboy-model versus de feministe. Alleen: Veltrop durfde niet te komen. Waarop de redactie verder zocht naar andere voorvechtsters van vrouwenrechten die tegenover Hanse wilden plaatsnemen. Het lukte niet. Of de feministen vonden het seksisme wel meevallen, óf ze hadden geen zin in scheldkannonades.

Blijkbaar zijn de mondige feministen op.

Reageer op artikel:
Feministen zijn op
Sluiten