Spring naar de content

VARA: Wilders = Pinochet

De verschillige VARA organiseerde afgelopen zondag een teach-in in de Amsterdamse Balie. En dat was geen oninteressante bijeenkomst. Hoogleraar Economie Bas Jacobs fileerde bijvoorbeeld de financiële afspraken in het Regeerakkoord. Conclusie: u gaat meer belasting betalen. Hoogleraar Jit Peters meldde vervolgens dat de PVV de rechtsstaat niet aantast. Beeld vindt u hier vanaf 10:45. Maar dat was organisator Francisco van Jole niet genoeg. Dus kwam hij met een nieuwe vondst: Geert Wilders is de nieuwe Pinochet!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Want ook Van Jole mocht een toespraakje houden tijdens de bijeenkomst en alle positieve geluiden zaten hem vermoedelijk niet lekker. Dus er moest op de man gespeeld worden. Maar de VARA weet inmiddels ook dat Hitler danwel Goebbels-vergelijkingen hun effect hebben verloren wegens Godwin-inflatie. Dus wat te doen?

Nou, moet Van Jole hebben gedacht, dan vergelijk ik Wilders met de dictator die tienduizenden Chilenen liet martelen en 3000 van hen uit vliegtuigen liet gooien: Augusto Pinochet! Wij citeren Van Jole: “Janmaat kwam van het CDA, Fortuyn van de PvdA, Wilders van de VVD, ze komen overal vandaan dat soort types. (-) De PVV bedrijft een politiek die niet anders te beschrijven is dan intimidatie (-) Tijdens de onderhandelingen zat daar Wilders als een soort Pinochet aan tafel: Je kunt hem niet wegstemmen, je kunt hem niet afzetten.”

Geert Wilders = Augusto Pinochet. Zó verschillig is de VARA dus…