Ophef over servies naar foto Geert Wilders smijtende kinderen ‘storm in glas water’

noortje beumer 7 okt 2010 Politiek

Luid de noodklok, want het gaat he-le-maal de verkeerde kant op met het idyllische Hoorn. Het heeft iets te maken met jong grut, servies en Wilders, maar de inwoners zwijgen in alle talen. Lokale media maken koppen als ‘Kinderen mochten servies naar foto Geert Wilders gooien en ‘Wildersrelletje in Hoorn om kunstenaarsactie‘. Hebben we hier te maken met een uit de hand gelopen kinderpartijtje of zijn jonge protestgroepen actief geweest?

Deze week heeft, aldus de Hoornse media, een inwoonster aangifte gedaan omdat afgelopen zondag het jonge gepeupel servies mocht gooien naar een foto van Wilders. In de kunstenaarsclub Mariakapel vlogen, aldus de kranten, de scherven door de rondte. Hoogste tijd om het opperhoofd van Hoorn om opheldering te vragen.

De burgemeester van het slaperige Hoorn, Onno van Veldhuizen, is helaas te druk om te antwoorden. Maar via zijn secretaresse laat hij weten dat hij niet aanwezig was in de kunstenaarsclub. Wel meldt Van Veldhuizen dat het niet alleen om een foto van Geert Wilders ging, maar dat het voltallige regeringstrio (Rutte, Verhagen en Wilders) werd bekogeld met een leuk Chinees servies. “Maar het is niet zo dat Hoorn in rep en roer is”, aldus de assistente van de burgemeester.

Ook Jantine Wijnja, een kunstenares die aanwezig was die avond, wil er niets over los laten. “Het is een storm in een glas water. Ik geef geen commentaar. Ik wil het er hier verder bij laten,” is haar korte reactie. Het is duidelijk: What happens in Hoorn, stays in Hoorn. Heerlijk, zo’n dorpsmentaliteit!

Reageer op artikel:
Ophef over servies naar foto Geert Wilders smijtende kinderen ‘storm in glas water’
Sluiten