Rabiaat heerschap

import de kring 8 okt 2010 Cultuur

Comedy capers bij Pauw & Witteman afgelopen vrijdag.

Gast Bram Moszkowicz gaf eindelijk zijn mening over het feit dat Eva Jinek in mei te verstaan werd gegeven dat ze Nieuwsuur niet mocht presenteren vanwege haar relatie met de strafpleiter. ‘Moszko’ verweet Nieuwsuur-chef Carel Kuyl ‘puur seksisme’, noemde de redactie ‘een beetje een sekte’ en hoopte een punt te maken met de opmerking: “Als Eva een man was geweest – en gelukkig is ze dat niet – was het nooit gebeurd.”

Waarop Jeroen Pauw zijn hele betoog onderuit veegde met: “Als u een relatie met Twan Huys was aangegaan had het wel gekund?”

Paul Witteman viel op doordat hij Kuyl meermalen verdedigde. “Het is een heel redelijke en goede journalist.” En: “Als Twan Huys een relatie met Femke Halsema had gehad, was er hetzelfde probleem geweest.”

Het ‘rabiate heerschap’ (die kwalificatie van Carel Kuyl is van Moszkowicz) wilde niet met de strafpleiter over de zaak spreken. Maandag had Kuyl ook ‘geen behoefte’ om met HP/De Tijd over de zaak te praten.

Dezer dagen beheerst Moszkowicz de actualiteitenprogramma’s vanwege het proces tegen Geert Wilders, een zaak waar zijn vriendin van de NOS Journaal-leiding wél over mag berichten.

Reageer op artikel:
Rabiaat heerschap
Sluiten