Spring naar de content

Opgestapte Dikshit-presentator maakte eerder racistische opmerkingen

Zo. Werd er op vele kantoren nog lacherig gereageerd nadat de Nieuw-Zeelandse presentator Paul Henry de slappe lach kreeg toen hij de naam van de Indiase minister Dikshit keer op keer als dick-shit uitsprak, de Indiase regering was minder verheugd. Sterker: na een diplomatiek protest van India en een boos gesprek met zijn baas (iets met wegrennende adverteerders) zag Henry zich vandaag genoodzaakt ontslag te nemen. The Times of India hangt alvast de vlag uit. De krant vond de opmerkingen van Henry ‘offensive’ en herinnert haar lezers aan eerdere racistische uitingen van de Nieuw-Zeelander.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Een week geleden vroeg Henry tijdens een live-interview aan de Nieuw-Zeelandse premier John Key of de donkere governer general Anand Satyanand ‘wel een echte Nieuw-Zeelander was’. De premier lachte de opmerking weg, maar demonstranten eisten dat de racist ontslagen moest worden.

(Lees verder onder het filmpje. Scroll naar 6.36 minuten voor de passage.)
<object width=”410″ height=”325″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/Ya4Y1ZjaJ0g?fs=1&amp;hl=nl_NL”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/Ya4Y1ZjaJ0g?fs=1&amp;hl=nl_NL” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”325″></embed></object>

Na excuses leek Henry er mee weg te komen, maar een paar dagen later ging hij weer zijn boekje te buiten. Vooral de opmerking dat de naam Dikshit ‘so appropriate’ was voor een Indiase schoot menigeen in het verkeerde keelgat.

 <object width=”410″ height=”285″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/GYIzuV_BB_g?fs=1&amp;hl=nl_NL”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/GYIzuV_BB_g?fs=1&amp;hl=nl_NL” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”285″></embed></object>

Onderwerpen