Prinses Patries

Jan Zandbergen 15 okt 2010 Cultuur

Waarin La Paay op weinig koninklijke wijze bijverdient.

Al is het dan slechts in digitalevorm, ook Patricia Paay heeft sinds kort haar eigen blad. De lancering van LaPaay Magazine was in zo’n megahippe club in Amsterdam waar iedereen boven de dertig per definitie hoogbejaard is. Dat bij Patricia dan weer het dubbele aantal verjaardagskaarsjes op haar taart staan, moet als een staaltje van superieure ironie worden opgevat.

Zoveel bekende gezichten alsbij de drukbezochte presentatievan de Paay-Playboy zijn er dit keer bij lange na niet. Van de reservebank lopen alleen Graziella Ferraro en Fabienne de Vries zich warm, en daarmee zijn alle BN’ers ruimschoots genoemd. Terwijl de koninginnebij routineus haar borsten omhoog gooit voor de altijd nijvere roddelbladfotografen, neemt PowNews-verslaggeefster Jojanneke van den Berge haar vragenlijstje door. De catfight die volgt, is alleszins amusant. “Je hebt een nieuwe cash cow gevonden, is het niet? Met dit internetblad van je?” La Paay antwoordt in de vorm van een zenuwachtige kakellach, waarop Jo haar nagels opnieuw scherpt. “Je verkoopt persoonsgegevens door en daar verdien je aan. Je vraagt heel veel persoonlijke informatie aan abonnees, en die maak je vervolgens te gelde.” De zestigjarige hervindt zichzelf en antwoordt na enige aarzeling: “Nou ja, als ik iets doe, doe ik dat natuurlijk niet voor niks.”

“Patricia heeft sinds haar echtscheiding geld nodig,” doceert de inmiddels aangeschoven LaPaay-hoofdredacteur Joey Scheufler geduldig. “Daarom zit ze nu ook bij RTL 4.” Ook Patricia’s agent Johan Lichtleitner begrijpt het probleem niet zo. Natuurlijk, je moet je naam en je adresgegevens invullen, maar is dat niet altijd zo als je je ergens op abonneert? En die geboortdatum – dat is alleen maar handig. Dan kan ‘Patries’ je op je verjaardag een persoonlijke felicitatiekaart sturen. De pers ziet werkelijk overal problemen, en dat terwijl ze de hele avond vrij kunnen drinken.


Op gelegenheden als deze is het altijd prettig als de enige toeverlaat die altijd loyaal alle BN’ers te vriend wil houden er ook is. Programmamaakster Judith Osborn haat kritische vragen, want ze heeft een gossipwinkeltje bij RTV Noord-Holland. De Bekende Nederlandse koopwaar mag absoluut niet kopschuw worden, anders zit Judith zonder nering. Liever geeft Osborn de BN’er een risicoloos voorzetje. “Patricia, je hebt een kroontje op je blad. Moet ik denken aan koninklijke goedkeuring?” Patricia: “Iedere vrouw is een prinses, Judith, en dat weet jij ook.”

Sterrenfotograaf Govert de Roos heeft alle beroemde blote dames voor zijn lens gehad en laat zich thans op zijn beurt opgewekt op de foto zetten door het roddelbladenteam. Dan komt er opeens beweging in de groep met fotografen, want de 33 jaar jongere vriend van ‘Patries’ is bij de ingang gesignaleerd. Nicky van Dam doet iets in onroerend goed, maar zijn belangrijkste verdienste is dat hij 27 is. Nu komt hij zijn favoriete zestigjarige gazelle ophalen die zoals afgesproken vanavond in club Bungalow staat gestald.

Reageer op artikel:
Prinses Patries
Sluiten