Spring naar de content

Hardlopers zijn doodlopers

Mensen lopen vooral hard om hun conditie op peil te houden of te verbeteren, maar toch lijkt het niet echt goed voor je hart te zijn. Erben Wennemars moest van de week al worden afgevoerd in een rolstoel, een deelnemer aan de Heemstede Loop is zelfs overleden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Marathons lopen zorgt al sinds de allereerste marathon voor fatale gevolgen. Pheidippides, die indertijd van Marathon naar Athene rende met het nieuws dat de Grieken de Perzen hadden verslagen, viel na het overbrengen van dat bericht ook al dood neer. En in de jaren tachtig was er in de USA een jogginggoeroe, Jim Fixx, die ook al vlak na zijn dagelijkse rondje hardlopen op aan een hartstilstand bezweek. Hij werd 52.

Afgelopen weekend was er de Marathon van Amsterdam. Hieraan deed ook voormalig topsporter Erben Wennemars mee. Deze moest na afloop met een rolstoel afgevoerd worden, en zegt in een interview met Losseveter.nl: “Dit doe ik nooit meer.”

Bij de Heemstede Loop afgelopen zondag liep het met één van de deelnemers, een 59-jarige man, nog slechter af. Hij overleefde de wedstrijd niet. De huldiging van de winnaar werd hierop afgelast, zo meldt De Telegraaf.

Onderwerpen