Spring naar de content

Kattendumpster komt weg met boete

U herinnert zich vast dat akelige filmpje nog van die Britse dame die op opvallend koele wijze een poes in d’r nekvel grijpt, om het beestje vervolgens zonder pardon in een kliko te dumpen. Pardon, u niet, zegt u? Dan hier de beelden. Voor alle andere mensen: het achterlijke wijf komt weg met een boete van 250 pond.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De meedogenloze dierenbeul, voor vrienden en familie bekend als de 45-jarige Mary Bale, liep eind augustus jongstleden over straat in het Engelse en doorgaans gemoedelijke Coventry toen ze de 4-jarige poes Lola tegen het wollige lijfje liep. Bale hield stil, aarzelde vervolgens geen moment en greep Lola op weinig zachtzinnige wijze in haar nek en tilde de poes zonder blikken of blozen de vuilnisbak bestemd voor tuinafval, niet opgegeten kliekjes en ander makkelijk voor de natuur te verteren rotzooi in. Daarna liet ze met een oorverdovende knal de zware kunststof klep vallen, teneinde het arme viervoetertje met een donker, onvrijwillig en onplezierig verblijf in de plastic gevangenis op te zadelen.

Pas VIJFTIEN uur later ontdekte Lola’s baasje, een terecht compleet verbouwereerde Darryl Mann, dat zijn poes hem niet gezellig opzocht op de sofa, en ook niet om brokjes zeurde. Nee, hij ontdekte na een zweterig hysterische zoektocht dat Lola opgesloten zat in de groene hel van zijn kliko in de voortuin! Gelukkig is Mann bepaald niet voor de poes en had hij een beveiligingscamera hangen. De beelden die hij vervolgens terugzag, zijn inmiddels geschiedenis…

Het geschifte vrouwspersoon is inmiddels schuldig bevonden van het onnodig martelen van een kat. De rechter meende dan ook dat de kans dat Bale Lola blijvende schade had kunnen aanrichten ‘substantieel’ is. In werkelijkheid is Lola er helemaal zonder kleerscheuren uitgekomen.

In zijn uitspraak hield de rechter verder rekening met het feit dat mevrouw Bale nadat de video op het internet verscheen (inmiddels ruim een miljoen keer bekeken) publiekelijk aan de schandpaal is genageld en totaal is geradbraakt. Er waren talloze boze berichten aan het adres van Bale, die daarbij zelfs ook nog een paar vrolijke doodsbedreigingen ontving. 

Uiteindelijk liet Mary Bale weten geen idee te hebben waarom ze Lola dit heeft aangedaan. Bale en Lola waren geen bekenden van elkaar.

(Hieronder nog éénmaal de tragische beelden)

<object width=”410″ height=”330″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/-xKDndH4CbY?fs=1&amp;hl=nl_NL”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/-xKDndH4CbY?fs=1&amp;hl=nl_NL” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”330″></embed></object>