Hanneke Groenteman kon weer eens niet slapen. ‘Twan Huys is kleurloos’

alex ringeling 20 okt 2010 Cultuur

Het blijft toch altijd weer een genot als Hanneke Groenteman ‘s avonds niet kan slapen en besluit haar blog weer eens bij te werken. Blijft het via Twitter online zwart maken van collega’s beperkt tot een lullige 65 tweets, op haar blog komt er eens in de zoveel tijd een post in de late uurtjes online waarin – meestal – één of meer collega’s het moet ontgelden. Ditmaal zijn dat Carel Kuyl, hoofdredacteur van Nieuwsuur en Twan Huys, presentator van datzelfde programma. Huys is ‘kleurloos’ en Kuyl moet een kuil in, aldus de boze nachtbraker.

Groenteman heeft vaker dit soort nachtelijke escapades op het internet. Zo schreef ze eerder al Zomergasten-presentatrice Margriet van der Linden de grond in door haar humorloos, formeel, oninteressant en onbekwaam te noemen, en zette ze Martin Simek weg als een egocentrisch, onelegant klein mannetje. Ook de Italiaanse president Berlusconi kreeg na te zijn aangevallen met een beeldje van de Dom van Milaan nog een virtuele trap na van La Groenteman. Ze hoopte dat hij ‘flink gehavend wordt in zijn groteske uiterlijk‘.

Dit keer zijn dus Twan Huys en Carel Kuyl haar slachtoffers. In een stuk over het vertrek van Clairy Polak bij Nieuwsuur stelt ze dat Polak weg moest bij Nieuwsuur omdat ze te links is. Ze schrijft: “Nu is Clairy Polak eerder een heel goede kritische interviewer dan rabiaat links, maar een kritische grondhouding is tegenwoordig verdacht. Niet als je bij Powned zit, of een Brandpuntman bent, maar wel als je je wortels hebt bij een progressieve omroep. Dan mag zelfs het formaat van je neus als minpunt genoemd worden! Overigens zit de veel kleurlozere Toine Huys (ook afkomstig van de VARA) onomstreden hoog te paard bij Nieuwsuur, maar dit terzijde.”

Daar zal Huys, die in 2008 nog door maandblad Opzij werd verkozen tot ‘aantrekkelijkste man van Nederland‘ blij mee zijn, met de kwalificatie ‘kleurloos.’ In de slotzin van haar stukje deelt Groenteman ook nog even een sneer uit naar de hoofdredacteur van Nieuwsuur, Carel Kuyl: “En wie een Kuyl graaft voor een ander, valt er zelf een keertje heel hard in…”

Reageer op artikel:
Hanneke Groenteman kon weer eens niet slapen. ‘Twan Huys is kleurloos’
Sluiten