Spring naar de content

Al-Qaida roept op tot bloedbad op zijn Apeldoorns

U weet het vast nog wel. De beruchte koninginnedag van 2009. Karst T. Suzuki S. Gevolg:  Zeven onschuldige mensen doodgereden door een gek. Uit onverwachte hoek heeft Karst T. dan nu postuum waardering gekregen voor zijn vrij ongebruikelijke actie. In het vorige week uitgekomen tweede nummer van al-Qaeda magazine Inspire legt de terreurgroep namelijk uit hoe je een auto kunt gebruiken om er een bloedbad mee aan te richten. “Gebruik het als een maaimachine,” schrijft al-Qaida, “niet om er gras mee te maaien, maar om de vijanden van Allah neer te maaien.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Waar ter wereld kun je zo’n plan het best uitvoeren? Overal natuurlijk waar de profeet Mohammed beledigd wordt, zo adviseert het Engelstalige blad. Tien landen worden specifiek genoemd, waaronder Israel, de VS, Frankrijk, Denemarken en ook Nederland.

Vanzelfsprekend heeft al-Qaida Karsts methode verfijnd. Geen lichte Suzuki, een zware four wheel drive is effectiever. En de auteur van het artikel, Yahya Ibrahim, raadt aan om ijzeren staven of zwaarden aan de zijkant van de auto te bevestigen. Of, beter nog, ter hoogte van de koplampen. “Dat zal er voor zorgen dat de staven de romp raken van je doel.”

Verderop meldt de auteur dat je het beste op mensen kunt inrijden ‘in drukke voetgangersgebieden in het centrum van een stad’. En als het kan, neem dan vuurwapens mee. Laat tevens een krabbeltje thuis achter. “Als Allah je leidt tot zo’n geweldige operatie, vertel de wereld dan waarom je het hebt gedaan.”

Inspire wordt trouwens gemaakt door al-Qaida leden in Jemen die veelal in Amerika hebben gewoond. In tegenstelling tot de eerste generatie van jihadi’s die jarenlang in het stoffige Afghanistan vochten tegen de Russen, zijn dit over het algemeen jonge kerels die vloeiend Engels spreken en zijn opgegroeid met computers en het internet. Deze tweede editie van het blad bestaat uit 74 pagina’s. Het staat vol met toespraken van Osama bin Laden en andere strijders van de heilige oorlog. Alles is in het Engels, want de doelgroep is niet-Arabisch sprekende moslimjongeren. 

Het verhaal over de auto als maaimachine waarin Nederland wordt genoemd staat op pagina’s 53 en 54. De opmaak van Inspire is ronduit hip te noemen. Nee, het ziet er natuurlijk niet beter uit dan de papieren HP/DeTijd, maar de opmaker van De Groene Amsterdammer zou wellicht eens op stage moeten naar Jemen.

Waar Inspire echter in faalt, is uit te leggen hoe je in vredesnaam in een auto met ijzeren zwaarden aan de zijkant een file omzeilt op de A-2. Het wachten is overduidelijk op de volgende editie van het blad.

Inspire-2, iets meer dan 40 mb, valt hier te downloaden.

Onderwerpen