Spring naar de content

Kritiek op Aleid Wolfsen zwelt aan

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht krijgt steeds meer kritiek vanuit eigen kring. Stelde de PvdA al eerder Kamervragen over het falende homobeleid van de gemeente, nu krijgt Wolfsen een snoeiharde aanval van PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch te verduren. “Welkom op het politiebureau van Utrecht. De stad die er maar niet in slaagt om daders op te sporen van homogeweld, dit jaar vier reeksen van geweldsdelicten tegen homo’s op een rij.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Marcouch moest zijn ogen zaterdag uitwrijven toen hij in de Volkskrant een artikel las over de Utrechtse politie, onder verantwoording van Wolfsen, en de werkwijze ten aanzien van overlastgevende jeugd. “Mijn politiehart bloedt. (-) Het lijkt wel of ik lees over een welzijnsinstituut: jeugdigen aan de hand nemen, scholieren een diploma laten halen en de gezinsvoogd uitnodigen,” aldus een verbijsterde Marcouch. “De politie wekt de indruk vergeten te zijn waartoe zij op aarde is: daders opsporen, aanhouden en verhoren.”

Kortom: de Utrechts politie moet meerdere tandjes bijzetten: “Niks controle van rollators en fietsers om de schijn van discriminatie te voorkomen.”

Pijnlijk voor de domstedelijke burgervader. De kop boven het artikel: ‘Politie Utrecht is weg kwijt‘. Daar staat dus eigenlijk ‘Korpsbeheerder Wolfsen is weg kwijt’. Enfin, het artikel van Ahmed Marcouch [[download file=”2010-10/ahmed_marcouch.pdf” icon=”” text=”leest u hier” title=”” ]]. (PDF)